Nuoret ja tukioppilaat

kuva: MLL/Matti Matikainen
Puistokadun koulun tukarit ja tukariohjaajat keväällä 2019.
Hirvikosken yhtenäiskoulun tukioppilaita koulutuksessa syksyllä 2019.


NUORISSA ON POWERIA!

Yhdistyksemme tukioppilaat ovat Loimaalla Puistokadun koululla ja Hirvikosken yhtenäiskoululla. Tukioppilaat toimivat uusien seiskaluokkalaisten yläasteelle siirtymisen helpottamiseksi ja kaikin tavoin koulun hengen parantamiseksi. Tukioppilaat osallistuvat myös MLL:n keräyksiin ja tapahtumiin.

Tukioppilastoiminta on peruskoulussa toimiva tukijärjestelmä, joka perustuu vertaistuen ajatukseen. Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen oppilas, joka haluaa toimia kouluyhteisön hyväksi ja auttaa muita oppilaita. Tukioppilaat saavat koulutuksen, ja toiminnasta vastaa koulussa työskentelevä aikuinen ohjaaja.

Tukioppilaat ovat 8.-9.-luokkalaisia oppilaita, jotka koulutetaan toimimaan muiden, etenkin nuorempien oppilaiden kanssa ja heidän tukenaan. Tukioppilastoiminnan tavoitteena on edistää hyviä toverisuhteita, kouluviihtyvyyttä, yhteisvastuuta sekä turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa.

MLL:n valtakunnallisia palvelunumeroita ja -linkkejä:

 

Lasten ja nuorten puhelin: 116 111

maanantaista perjantaihin klo 1420
lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17
20

Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa maksutta koko maassa joka päivä. Puhelimen toisessa päässä on koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.
Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia.

>> lasten ja nuorten chat

>> lasten ja nuorten kirjepalvelu